Trafikskola Malmö - Övningskörning körkort

Vi visar vägen

Blogg trafikskola körkort malmö

Körkort på trafikskola malmö

25 dec 2014

Dags att ta körkort?

Trafikskola eller Privat

Bästa tipset är att kombinera båda. Trafikskolan kan hjälpa dig med både teori för körkortet och övningskörningen. Sedan kan du mängdträna hemma med din handledare, under förutsättning att ni båda har genomgått en handledarutbildning för körkort, då blir körkortsutbildningen effektivare.

Börja med att ta några körlektioner på trafikskolan efter handledarutbildningen och fortsätt sedan hemma med mängdträning. Handledaren får gärna följa med till trafikskolan så får ni tips inför mängdträningen där hemma.

Trafikskolan

Besök gärna trafikskolor i din närhet som t ex Caroli Trafikskola i Malmö. Trafikskolorna i Malmö är duktiga på förarutbildning och många väljer därför att ta hjälp av en trafikskola i Malmö när de ska ta körkort.

Trafikskolornas verksamhet styrs av lagar och förordningar. Trafikskolans undervisning styrs av en kursplan som tas fram av Transportstyrelsen. Det är efter denna som trafikskolorna lägger upp sin undervisningsplan för ditt körkort. Transportstyrelsen kontrollerar sedan att trafikskolornas verksamhet följer kraven i regelverket.

De flesta trafikskolor i Malmö väljer att vara medlemmar i STR (Sveriges Trafikskolors Riksförbund). Det betyder att de uppfyller ytterligare ett antal kvalitetskrav, som till exempel:

  • Du kör med säkra övningsbilar som dessutom har alkolås (gäller körkort för personbil)
  • Du får alltid hjälp med din körkortsutbildning av en professionell trafiklärare
  • Du får en personlig utbildningsplan med kostnadsberäkning
  • Trafikskolan har gärna samarbete med din handledare för att göra din körkortsutbildning mer effektiv.
  • Trafikläraren använder ett utbildningskort där du och din handledare kan följa din körkortsutbildning och läsa lärarens kommentarer till varje körlektion.
  • Du kan se ditt utbildningskort via trafikskolans hemsida. Du kan också be trafikskolan skriva ut en kopia åt dig.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)